Wiki

Lenjerie intima – scurt istoric

492512728_09bd376f59_b

Lenjerie, termen provenit din fr. “lingerie” este definit in D.E.X. ca rufarie de corp (si de pat). In limba romana, cat si in limba franceza termenul se refera la totalitatea desuurilor, atat barbatesti cat si femeiesti. In limba engleza termenul “lingerie” se refera la desuurile de dama cu aspect vizual atragator si cu efect erotic.

Conceptul de lenjerie cu aspect erotic s-a dezvoltat spre sfarsitul secolului XIX. Pana in prima jumatate a secolului XX femeile isi alegeau lenjeria de corp dupa 3 criterii de baza: pentru a isi imbunatati formele corpului (initial cu corsete, apoi folosind centuri si sutiene), din motive de igiena si din timiditate. Lenjeria intima pentru femei dinaintea inventiei crinolinei era mare si neconfortabila.

O data cu progresele secolului XX lenjeria a devenit din ce in ce mai mica si adaptata formelor. In anii ’60 producatori de lenjerie “controversati” ca si “Frederick’s of Hollywood” au inceput sa adauge farmec desuurilor   ducand treptat la formarea conceptului de lenjerie ca fiind articole atractive din punct de vedere sexual.

Sursa.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest

Iti place articolul?

Distribuie-l pe retelele de socializare!